HLADILNIK - NO FROST

Objavil: - 22. 03. 2022

KAJ JE TEHNOLOGIJA NO FROST?

Preberite si ključne razlike med statičnim in No Frost hladilnikom. Kako poteka vzdrževanje? Čiščenje? Je res No Frost tehnologija tako učinkovita? Več v prispevku

V ČEM JE RAZLIKA MED STATIČNIM IN NO FROST HLAJENJEM?

Hladilnike ločimo v kategorije, glede na način hlajenja živil. Poznamo tri različne načine hlajenja, in sicer:

Statično hlajenje – pri tem načinu hlajenja, zrak ne kroži in s tem se v hladilniku ustvarijo različne temperaturne cone (spodnji del hladilnika je bistveno hladnejši, kot zgornja polica na vratih). Zaradi teh temperaturnih razlik je potrebno upoštevati pravilno razporeditev živil.

Dinamično hlajenje – osnova teh hladilnikov je statična, le da je v zgornjem delu hladilnika dodan ventilator. Posledica je kroženje zraka in s tem se izognemo nihanju temperatur v hladilniku.

NoFrost – v hladilnikih z NoFrost tehnologijo, kroži v notranjosti suh in ohlajen zrak. Sistem omogoča, da vsa vlaga, ki se nabira v notranjosti, izhlapi v tem primeru odtaljevanje ni potrebno.

KAJ JE TEHNOLOGIJA NoFrost?

NoFrost je način zamrzovanja, kjer se ob pogostem odpiranju vrat, ne nabirata led in srež. Sistem deluje na podlagi tehnologije, ki ob višjih temperaturah in vdoru vlage, poskrbi da se vlaga usmeri iz aparata. Posebni ventilatorji, uparjalnik ter odvodi za vlago v notranjosti preprečujejo, da bi se sproti nabiral led. Živila so na ta način vedno shranjena na pravi temperaturi. Sistem preprečuje, da bi se hrana izsušila, saj ohranja njeno vlažnost in svežino, ter prepreči razvoj bakterij.

NO FROST - JE ODTALJEVANJE POTREBNO?

Odtaljevanje zamrzovalnika res pri tehnologiji NoFrost ni potrebno, vendar ga je občasno še vedno potrebno očistiti.

NAVODILA ZA ČIŠČENJE HLADILNIKA

  • Aparat vedno izklopite pred čiščenjem.
  • Predale iz zamrzovalnika odložite oziroma shranite na hladno.
  • Na hrano, ki ste jo vzeli iz zamrzovalnika, dajte ledene kocke ali posebne vložke, ki ste jih hranili v zamrzovalniku.
  • Notranjost hladilnika očistite z mlačno vodo, ki ste ji dodali detergent. V primeru neprijetnih vonjav, uporabite razstopino s sodo.
  • Potrebno je paziti, da voda ne pride v luč ali gumbe, s katerimi upravljate aparat.
  • Gumijasto tesnilo, ki je pritrjeno na vratih, očistite samo z vodo in obrišite do suhega.
  • Hladinika ne morete izklopiti in takoj zatem vklopiti, saj mora od tega časa miniti vsaj 12 ur (priporočljivo je 24 ur).

DOBRO JE VEDETI

  • Led nastane vsakič, ko odprete hladilnik, zaradi zamrzovanja vodnih hlapov iz hrane in zraka.
  • Led v zamrzovalniku je potrebno odstaniti, ko je debelina večja od 2 mm, zato se pri NoFrost tehnologiji tej težavi izognete.
  • Potrebno je paziti, da sadja in zelenjave nikoli ne shranimo brez vrečke, saj je zrak v hladilniku zelo suh.

Našo ponudbo NoFrost hladilnikov si lahko pogledate na povezavi: TUKAJ