Varovanje podatkov

Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (če obiskovalec opravi naročilo prek spleta) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.

 

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom preko telefona ali elektronske pošte.

 

Obiskovalec z izvedenim nakupom prek spleta dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede ob naročilu, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne prevzemamo odgovornosti.

 

Pri poslovanju spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov in poslujemo v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.

 

Varovanje zasebnosti piškotki

 

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; na kratko ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

      Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
      Življenjsko dobo piškotka
      Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo. Lahko pa so piškotki uporabljeni tudi na načine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo bistvenih piškotov kateri so nujni za delovanje spletnega mesta in vseh zahtevanih storitev vendar ne opravljajo nobene dodatne funkcije. 

Spletna stran ga.si dodatno zbira funkcijske, analitične in oglaševalske piškote. Z njihovo uporabo vam lahko nudimo kakovostnejše storitve in prikaz relevantnih oglasov, akcij in ponudb. Ti piškoti so po prevzetem izključeni, in jih lahko kadarkoli spremenite v rubriki "nastavitve osebnih podatkov na spletnem mestu", ki se nahaja v nogi spletne strani ga.si. 

 

Piškote delimo v naslednje kategorije:

Bistveni: Bistveno za delovanje spletnega mesta in vseh zahtevanih storitev, vendar ne opravlja nobene dodatne ali sekundarne funkcije. So nujni za delovanje spletne strani.

Targetiranje;Oglaševanje: Uporablja se za ustvarjanje profilov ali prilagajanje vsebine za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

Analitika: Navaja statistične informacije o uporabi spletnega mesta, na primer spletno analitiko, da lahko sčasoma izboljšamo to spletno mesto. 

Funkcijske: Omogoča izboljšane funkcije, kot so videoposnetki in klepet v živo. Če tega ne dovolite, nekatere ali vse te funkcije morda ne bodo delovale pravilno.