NASVETI ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE SUŠILNEGA STROJA

Objavil: - 29. 08. 2022

vzdrževanje-sušilnega-stroja

Vzdrževanje gospodinjskih aparatov, je še posebej pomembno, če želite da vam dolgo služijo. S čiščenjem in vzdrževanjem se lahko spoprimete sami, kar se tiče mehanskih popravil, pa vam toplo priporočamo, da jih prepustite serviserjem, ki so za to usposobljeni.

Priporočljivo je, da vsake tri mesece sušilni stroj intenzivno očistite, vendar bodite pozorni, da pri čiščenju ne uporabljate agresivnih čistilni sredstev, ker lahko nevede uničite kakšen del sušilnega stroja.

Preden se lotite čiščenja, je potrebno sušilni stroj izklopiti iz elektrike.

Čiščenje ohišja

čiščenje-ohišja-sušilnega-stroja

Zunanji del sušilnega stroja (ohišje) lahko čistite z vlažno krpo, ali z nežnim čistilnim sredstvom, ki je namenjen čiščenju ohišja aparatov.

Po vsaki uporabi sušilnega stroja, je priporočljivo sprazniti posodo z vodo, ki se izloči iz perila. Če pa se vam slučajno zgodi, da pozabite, vas, ko se zbiralnik z vodo napolni, stroj opozori da je potrebna izpraznitev posode.

V primeru, da je vaš stroj kondenzacijski, pa se na zadnji strani sušilnega stroja, včasih pa tudi na dnu, nahaja kondenzator za paro. Občasno, je potreben čiščenja, ker se kljub filtru, v njem lahko nabere umazanija. Čiščenje je popolnoma enostavno, samo operete ga pod tekočo vodo in suhega vstavite nazaj v stroj. Nekateri novejši modeli strojev pa že vsebujejo samočistilni kondenzator ki pa avtomatsko čisti vodo.

Čiščenje filtra

čiščenje-filtra-sušilnega-stroja

Pri čiščenju filtra, morate biti zelo pozorni, da ne strgate mrežice. Ko filter odstranite iz sušilnega stroja, ga pazljivo odprite in odstranite vso umazanijo in vlakna, ki so se nabrala. Če želite mrežico očistiti bolj temeljito ali se je kaj zamašilo, uporabite mlačno vodo in krtačo z mehkimi ščetinami.

Preden ponovno zaženete sušilni stroj, pa le preverite, če je vse na svojem mestu.

Nekaj nasvetov za daljšo življenjsko dobo vašega sušilnega stroja

življenjska-doba-sušilnega-stroja

Kot smo že zgoraj omenili, je sušilni stroj potrebno redno čistiti in vzdrževati. Če pa temu ni tako, vam lahko pove tudi dejstvo da je stroj med sušenjem zelo glasen. Če pride do tega, preverite ali je potrebno izprazniti posodo z vodo ali pa je že čas, da očistite filter.

Če so oblačila po sušenju še vedno vlažna, ali pa sušilec nikakor ne konča s sušenjem, preverite ali imate nastavljen pravilen program za sušenje perila. Morda pa ste vstavili preveč perila, zato se obleke nikakor ne posušijo. Vse to so dejavniki, na katere je potrebno biti pozoren pri sušenju perila.

Za konec pa še nekaj pomembnih informacij. Kot smo omenili že zgoraj, je potrebno sušilni stroj pred čiščenjem obvezno izklopiti iz elektrike. Prav tako, ni priporočljivo sušenje prekinjati pred koncem sušenja. Celotno ohišje stroja, je med sušenjem zelo vroče, zato bodite pozorni pri uporabi, ker se lahko zelo opečete.

Ponudbo sušilnih strojev si lahko ogledate TUKAJ