IZBIRA SUŠILNEGA STROJA

Objavil: - 24. 08. 2022

izbira-susilnega-stroja

Sušilni stroj. Uporaben aparat, ki nam olajša sušenje oblek do te mere, da jih lahko samo obesimo na obešalnik ali enostavno zložimo in pospravimo v omaro, brez likanja, brez stresa.

Eden izmed glavnih razlogov za nakup sušilnega stroja, je lahko tudi pomanjkanje prostora v stanovanju. Stojalo za sušenje oblek je pogosto veliko, moteče in zasede precej prostora, hkrati pa lahko pripelje do prevelike vlažnosti prostora, posledično temu, pa lahko pride do plesni.

Pozitivne lastnosti sušilnih strojev:

Kot smo omenili že zgoraj, je eden izmed glavnih razlogov prihranek prostora. Z veznim členom, lahko sušilni stroj enostavno postavite na pralni stroj in s tem še dodatno prihranite pri prostoru.

Poleg prihranka pri prostoru, ima sušilni stroj še mnogo drugih pozitivnih lastnosti, ki pretehtajo dejstva, da je nakup sušilnega stroja pravzaprav izjemno dobra naložba.

Poleg majhne porabe električne energije, se vaša oblačila ob uporabi pravilnega programa ne pomečkajo, zato jih ni potrebno dodatno še likati.

Oblačila v sušilnem stroju ohranijo barvno intenzivnost, če pa jih sušite zunaj na zraku obstaja velika verjetnost, da na soncu obledijo. Hkrati, pa se zmehčajo tudi brez uporabe mehčalca.

Cenovni razpon

cene-susilnih-strojev

Cene sušilnih strojev, se tako kot pri pralnih strojih, precej razlikujejo. Cenovni razpon je vse od 300€ naprej, višji cenovni rang tudi nad 1000€. Ni sicer popolnoma realen rek, ki pravi »malo denarja, malo muzike« ampak res pa je, da so cenejši stroji bolj dovzetni za hitrejše okvare, velikokrat pa so tudi večji potrošniki električne energije.

Vrste sušilnih strojev

izbira-susilnih-strojev

Kondenzacijski sušilni stroj

Najbolj pogosti in eni izmed lažjih strojev za uporabo. So varčni, para ki se pretvori v vodo se nabira v za to namenjenemu predalu. Po končani uporabi, predal z vodo ostranimo, odlijemo in vrnemo nazaj. Prav tako je potrebo odstraniti prašna vlakna, ki se naberejo na filtru med sušenjem. Priporočljivo je, da se oboje čisti po vsaki uporabi.

Kondenzacijski sušilni stroj, lahko vsebuje tudi toplotno črpalko, ki zmanjšuje porabo električne energije. Prihranite lahko kar do 40% energije. Tak sušilni stroj je še posebej priporočljiv za sušenje občutljivih materialov, ker suši z 20°C nižjo temperaturo.

Odzračevalni sušilni stroj

Odzračevalni ali ventilacijski sušilni stroj ima nameščeno cev, skozi katero se odvaja vroč zrak, zato je potrebno imeti odprtino ki vodi na prosto, da se lahko skozi cev para odvaja na prosto.

Energetska poraba

energetska-poraba-susilnih-strojev

Poraba električne energije pri stroju je eden izmed glavnih dejavnikov, na katere je priporočljivo biti pozoren pri nakupu. Velikokrat se zgodi, da je stroj ob nakupu dražji a je energijski razred veliko višji, kot pri cenejšem stroju. Posledično temu, skozi leta uporabe prihranite veliko več, kot če bi izbrali stroj nižjega cenovnega ranga, ki vam prinese veliko več stroškov zaradi porabe električne energije in vode.

Vabljeni v našo spletno trgovino kjer boste našli bogato izbiro sušilnih strojev. Izbiro si lahko pogledate TUKAJ